
Bezlepkové palacinky z ryžovej múky
Popis
Viete, čo mi najviac chýbalo po prechode na bezlepkovú diétu? Palacinky! Tie nedeľné rána, vôňa vanilky, trošku džemu a objatie na tanieri. Dlho som skúšala rôzne recepty, ale vždy sa trhali, lepili alebo nechutili. Až som objavila ryžovú múku! Tá je jemná, prirodzene bezlepková a keď sa dobre skombinuje, výsledok je dokonalý. Tento recept ti ukáže, že bezlepkové palacinky môžu byť jednoduché, nadýchané a chutné – presne také, aké si zaslúžiš. 💛
Ingrediencie
Voliteľné
Postup prípravy
Cesto
Do misy nasyp ryžovú múku, pridaj soľ (a vanilku, ak robíš sladké). Postupne prilievaj rastlinné mlieko a metličkou miešaj, aby nevznikli hrudky. Nakoniec primiešaj olej.
Odpočinok
Nechaj cesto odstáť aspoň 10–15 minút – múka trošku nabobtná a cesto bude vláčnejšie.
Pečenie
Rozohrej panvicu s troškou oleja. Naberi trochu cesta a nalej ho na panvicu. Krúživým pohybom ho rovnomerne rozotri.
Otočenie
Peč palacinku 1–2 minúty, kým sa nezačnú oddeľovať okraje, potom ju otoč a peč ešte asi 1 minútu z druhej strany.
Opakovanie
Pokračuj so zvyšným cestom. Ak sa ti palacinky začnú trhať, pridaj trošku viac mlieka, aby bolo cesto redšie.
Poznámka
A je to! 🥰 Tvoje prvé ryžové palacinky bez lepku sú hotové. Sú jemné, nelámu sa, krásne sa pečú a hlavne – chutia ako klasické! Môžeš ich naplniť džemom, čerstvým ovocím, medom alebo slaným tofu a zeleninou.
Tento recept je u nás doma víkendová istota – a verím, že si získa aj tvoje srdce (a bruško 💛).
👉 Ak hľadáš kvalitnú ryžovú múku, rastlinné mlieka alebo hotové bezlepkové dobroty, určite nazri ku nám do e-shopu www.bezlepkovysvet.sk – nájdeš tam všetko potrebné na pečenie aj maškrtenie bez lepku!
Budem rada, ak mi dáš vedieť, ako sa ti palacinky podarili – a neboj sa pridať aj svoju vlastnú verziu či tip! 💌

Pridať komentár