Bezlepkový mramorový koláč s tvarohom

Porcie: 10 Celkový čas: 1 hod 5 min
Bezlepkový mramorový koláč s tvarohom | RECEPTY | BEZLEPKOVÝ SVET Prezrieť galériu 1 fotografia
Čas prípravy 20 mins Čas varenia 45 mins Celkový čas 1 hod 5 min
Teplota varenia: 180  C Porcie: 10 Odhadované náklady: € 8
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Bezlepkový mramorový koláč s tvarohom spája nadýchané cesto a krémový tvarohový stred. Tento dezert je krásny na pohľad a ešte lepší na chuť. Vhodný pre celiatikov aj pre všetkých, ktorí chcú klasiku v bezlepkovej verzii.

Ingrediencie

Na tvarohovú náplň

Postup prípravy

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a mlieko.

  1. Prisypeme múku, prášok do pečiva a premiešame.

  1. Cesto rozdelíme na dve časti – do jednej primiešame kakao.

  1. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom.

  1. Do formy nalejeme svetlé cesto, naň tvarohovú náplň, potom kakaové cesto.

  1. Jemne premiešame vidličkou, aby vznikol mramorový efekt.

  1. Pečieme pri 180 °C cca 40 – 45 minút.

  1. Tip: Koláč môžeš poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.

Poznámka

Ako spraviť mramorový efekt v koláči?
Stačí do formy striedavo naliať svetlé a kakaové cesto a na záver jemne premiešať vidličkou. Takto vznikne krásny mramorový efekt aj v bezlepkovej verzii.

Je mramorový koláč vhodný pre celiatikov?
Áno, ak použiješ ryžovú, kukuričnú alebo inú bezlepkovú múku, vznikne chutný a nadýchaný bezlepkový mramorový koláč s tvarohom.

Karta receptu od WP Delicious

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené.