Bezlepkový cheesecake nepečený

Porcie: 6 Celkový čas: 30 min Náročnosť: Začiatočnícke
Bezlepkový cheesecake nepečený | RECEPTY | BEZLEPKOVÝ SVET
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 30 mins Celkový čas 30 min
Porcie: 6 Odhadované náklady: € 8
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Bezlepkový cheesecake nepečený je krémový dezert, ktorý si pripravíš bez rúry. Využíva jednoduchý základ z bezlepkových sušienok a nadýchanú mascarpone plnku. Ideálne, keď chceš rýchlo potešiť rodinu alebo hostí sladkou pochúťkou bez lepku.

Ingrediencie

Na korpus

Na plnku

Na ozdobu

Postup prípravy

  1. Sušienky rozdrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme na dno formy.

  1. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou.

  1. Smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do mascarpone.

  1. Krém navrstvíme na korpus a zarovnáme.

  1. Necháme chladiť minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc).

  1. Pred podávaním ozdobíme ovocím alebo polevou.

  2. Tip: Ak chceš ľahšiu verziu, použi namiesto mascarpone jemný tvaroh.

Poznámka

Ako pripraviť bezlepkový cheesecake bez pečenia?
Stačí použiť bezlepkové sušienky na korpus, ktoré zmiešaš s maslom, a na ne natrieš mascarpone krém. Koláč nechaj stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Kde zohnať bezlepkové sušienky na cheesecake?
Bezlepkové sušienky kúpiš v každom väčšom supermarkete alebo v e-shope s bezlepkovými potravinami. Alebo si ich môžeš pripraviť doma podľa jednoduchého receptu.

Karta receptu od WP Delicious

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené.