Bezlepkový brownies

Porcie: 10 Celkový čas: 40 min Náročnosť: Začiatočnícke
Bezlepkový brownies | RECEPTY | BEZLEPKOVÝ SVET Prezrieť galériu 1 fotografia
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 25 mins Celkový čas 40 min
Teplota varenia: 180  C Porcie: 10 Odhadované náklady: € 7
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Bezlepkový brownies je intenzívne čokoládový dezert, ktorý si môžu vychutnať aj celiatici. Nadýchaný, vláčny a bohatý na chuť – tento recept dokazuje, že bezlepkové pečenie môže byť rovnako chutné ako klasické.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.

  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

  3. Primiešame čokoládovú zmes, potom múku, kakao a štipku soli.

  4. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  5. Pečieme pri 180 °C cca 20 – 25 minút – brownies má zostať vo vnútri vláčny.

  6. Tip: Pre extra chuť pridaj do cesta nasekané orechy alebo kúsky čokolády.

Poznámka

Ako upiecť vláčny bezlepkový brownies?
Vláčny bezlepkový brownies pripravíš, ak použiješ kvalitnú čokoládu, mandľovú múku a nenecháš ho piecť príliš dlho. Vnútri má zostať mierne mäkký a krémový.

Čím nahradiť múku v brownies?
V brownies môžeš namiesto klasickej múky použiť mandľovú múku, ryžovú múku alebo hotovú bezlepkovú zmes. Dezert tak zostane bez lepku a rovnako chutný.

Karta receptu od WP Delicious

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené.